Salata od kineskog kupusa
Jeste li ikada čuli za kineski kupus? U pitanju je sorta kupusa koja ima veoma prijatnu, blagu aromu, zbog čega se odlično kombinuje sa različitim namirnicama. Ja sam ga pomešala sa raznim drugim povrćem i dresingom od kikirikija, te dobila odličnu salatu. Recept je u nastavku.
Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 4 porcije
Sastojci:
½ šolje badema, sitno seckanih
3 šolje kineskog kupusa, sitno seckanog
3 šolje crvenog kupusa, rendanog
1 crvena paprika, seckana na štapiće
1 šolja šargarepe, rendane
1 šolja edamame
½ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog
Sastojci za dresing:
½ šolje jabukovog sirćeta
2 kašike sirovog organskog meda
2 kašike soja sosa
1 kašika kikiriki putera
1 kašika đumbira, mlevenog
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C. U tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, poslažite komadiće badema, te ih pecite 4-6 minuta, dok ne postanu hrskavi. Ostavite ih sa strane.
2. U veću posudu stavite kineski i crveni kupus, papriku, šargarepu, edamame i peršunovo lišće, te dobro promešajte.
3. U manju posudu sipajte sastojke za dresing i mešajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
4. Dobijenim dresingom prelijte mešavinu povrća, te preko toga pospite komadiće pečenih badema.
5. Poslužite i uživajte.