fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

Salata sa crnim pasuljem, batatom i kinoom

Pre nego što sve ove sastojke izmešam i smažem, evo lepe fotke! U pitanju je prava jesenje/zimska obrok salata sa crnim pasuljem i slatkim krompirom. A tek preliv od avokada… Recept je u nastavku!

Sastojci za salatu:
2 male glavice zelene salate
1 ½ šolja crnog pasulja, kuvanog
1 veliki batat, oguljen i seckan na kockice
½ kašičice kumina
½ kašičice cimeta
½ kašičice soli
¾ šolje kuvane kinoe
1 kašika maslinovog ulja

Sastoji za preliv:
½ avokada
1 šolja peršuna, sitno sekanog
2-3 limete, sok
⅓ šolje ekstradevičanskog maslinovog ulja
¼ kašičice soli
¼ kašičice kumina
1 kašika javorovog sirupa ili meda
voda (za razređivanje)

Ostale opcije za preliv:
salsa sos

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 °C. U činiji pomešajte komade batata, preko kog ćete preliti maslinovo ulje, kumin, cimet i so. Dobro promešajte, te stavite u tepsiju da se peče. Pecite 20-25 minuta ili dok batat ne omekša i blago porumeni.
2. Skuvajte kinou prema uputstvima na pakovanju.
3. Pripremite preliv od avokada tako što ćete sve sastojke pomešati u blenderu i blendirati dok ne dobijete smesu glatke teksture. Dodajte još vode i začina po potrebi.
4. Operite zelenu salatu, te je rukama iscepkajte na sitnije komade.
5. Servirajte sve sastojke u činiji i poslužite uz preliv koji ste napravili. Uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.