fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Salata sa grilovanom piletinom i Iceberg salatom

Iako se moja ishrana uglavnom bazira na biljnim namirnicama, volim da konzumiram i hranu životinjskog porekla. Kada jedem meso uglavnom biram ribu, ćuretinu i piletinu. Grilovanu piletinu obožavam da kombinujem sa avokadom, a u ovom receptu sam meso spojila sa crnim pasuljem, spanaćem i Iceberg salatom. Ova salata mi uvek pruži dovoljnu količinu proteina i drugih hranljivih materija, zahvaljujući kojima imam dovoljno energije za dnevne obaveze. Isprobajte!

Sastojci:
čipotle preliv
1 mladi luk, sitno iseckan
1 manja ljuta paprika, sitno iseckana
100 g grilovanih pilećih grudi, iseckanih na štapiće
100 g ISC Iceberg salate
50 g ISC baby spanaća
50 g kukuruza šećerca, prethodno kuvanog
½ šolje crnog pasulja, prethodno kuvanog
5 ISC čeri paradajza
2 kašike crnog luka, sitno iseckanog
½ velikog avokada, iseckanog na kockice

Priprema:
U činiji pomešajte čipole preliv i mladi luk. Ispecite pileće meso, oko 5 minuta sa svake strane. Sklonite sa šporeta. U veliku posudu stavite Iceberg salatu, spanać, kukuruz, crni pasulj, cherry paradajz, crni luk i avokado. Poređajte belo meso po vrhu. Dodajte željenu količinu preliva.

Čipotle preliv

Sastojci:
3 kašike sirovog indijskog oraha
½ šolje bundevinih semenki
2 kašike sveže ceđene limete ili limunovog soka
¼ – ½ čena belog luka
¼ + ⅛ himalajske soli
¾ šolje + 1 kašika nezaslađenog bademovog mleka ½ – 1 kašičica Dijon senfa
½ – 1 kašičica tabasco sosa po ukusu

Priprema:
Izblendirajte sve sastojke do vrlo glatke konzistencije, po potrebi dodajući više mleka ili vode. Preliv napravite pre salate i držite ga u frižideru sat vremena ili više pre serviranja.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

119 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.