Salata sa kinoom i avokadom
Salate sa kinoom su mi omiljene. Ova namirnica je bogata vlaknima, mineralima, zdravim mastima i proteinima. Utiče na opšti osećaj sitosti i zadovoljstva, a odlično se kombinuje sa razičitim povrćem. Zato sa vama delim moj novi recept za salatu kojoj sam dodala avokado, šargarepu, čeri paradajz i šaku svežeg bilja, te preliv od susamovog ulja. Yummy! Evo od čega se konkretno sastoji salata sa kinoom i avokadom.
Sastojci:
½ šolje kuvane kinoe
1 šaka rukole
1 šaka ISC šargarepe
½ avokada, seckanog na kockice
3 čeri paradajza, seckanog na četvrtine
½ crvene paprike, seckane na kockice
1 mladi luk, sitno seckan
4 kašike kukuruza šećerca, kuvanog
⅓ šolje svežeg bilja po izboru (bosiljak, peršunovo lišće, nana)
1 ½ kašika susamovog ulja
1 kašičica jabukovog sirćeta
¾ kašičice himalajske soli
prstohvat tucane crvene paprike
prstohvat bibera
Priprema:
U jednoj velikoj činiji pomešajte kinou, rukolu, šargarepu, crvenu papriku, mladi luk, kukuruz i sveže bilje po izboru. Potom u odvojenoj posudici napravite dresing od susamovog ulja, jabukovog sirćeta, bibera, crvene tucane paprike i soli, te sve sastojke dobro promešajte i prelijte preko salate. Na kraju, u salatu dodajte avokado i čeri paradajz, te poslužite.