Tahini keks sa narom
Tahini keks sa narom odlična je poslastica za užinu. Pravi se veoma jednostavno i brzo, a ima fantastičan ukus i miriše božanstveno. Isprobajte recept.
Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 14-16 komada
Sastojci:
¾ šolje tahini sosa
½ šolje agava sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile
2 šolje bademovog brašna
½ kašičice cimeta
¼ kašičice mlevenog kardamona
¼ kašičice mlevenog đumbira
½ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
½ šolje bobica nara
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C i obložite tepsiju papirom za pečenje.
2. U velikoj posudi pomešajte tahini, agava sirup i ekstrakt vanile, te dobro promešajte. Dodajte brašno od badema, te cimet, kardamon, đumbir, prašak za pecivo i so. Još jednom dobro promešajte.
3. Od dobijene smese rukama oblikujte kuglice i poslažite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pritisnite ih drugim plehom nadole da se malo spljošte, kako bi dobile oblik keksića. Po vrhu poslažite bobice nara i pecite ih 15-17 minuta, odnosno dok ivice ne porumene.
4. Izvadite keks iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
5. Poslužite i uživajte.