Thai kari piletina sa šparglama
Koliko je ukusno ovo jelo! U pitanju je THAI KARI PILETINA SA ŠPARGLAMA. Iako je pomalo egzotičan recept za naše krajeve, isprobajte ga jer će vam se sigurno dopasti. Osim prepoznatljivog kari ukusa, piletina na tajlandski način specifična je i po tome što se sprema na kokosovom ulju, koje joj pruža potpuno drugačiji ukus. Tačna uputstva kako da napravite ovo jelo potražite u nastavku. Prijatno!
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
6 komada ISC špargli
3 kašike kokosovog ulja
2 mlada luka, sitno seckana
1 čen belog luka, izgnječen
2 cm korena đumbira, rendanog
1 kašika karija
400 ml kokosovog mleka
2 kašike limunovog soka
so, biber i aleva paprika
bosiljak i peršun za dekoraciju
Priprema:
1. Na 2 kašike kokosovog ulja dinstajte piletinu dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
2. Piletinu izvadite iz tiganja i stavite je na tanjir, te u isti tiganj dodajte još jednu kašiku kokosovog ulja, mladi i beli luk, đumbir i kari.
3. Sve dobro promešajte, pa ulijte 200 ml kokosovog mleka.
4. Dodajte 6 špargli, seckanih na komade od 5 cm.
5. Posolite i ostavite da se sve zajedno zagreje i kuva, oko 3-4 minuta.
6. U vatrostalnu činiju prebacite povrće sa kokosovim mlekom i piletinu, a potom je stavite u rernu da se peče 15 minuta na 180 °C.
7. Nakon pečenja, jelo začinite limunovim sokom, solju, biberom, aleva paprikom, bosiljkom i peršunovim lišćem.
8. Servirajte uz svežu salatu.