fbpx

LETNJI DETOKS PROGRAM 22-26.7.

Tofu salata sa tikvicama

Da li ste raspoloženi za jedan lagani veganski obrok, prepun hranljivih nutrijenata? Dakle, da biste se osvežili i snabdeli energijom u ovim letnjim danima, pomešajte baby spanać, spirale tikvice, crveni kupus, šargarepu i mladi luk, te dodajte nekoliko kockica pečenog tofu sira. Za samo nekoliko minuta dobićete fantastičnu ukusnu i osvežavajuću tofu salatu sa tikvicama. Prijatno!

Sastojci:
1 šaka ISC baby spanaća
1 tikvica, oguljena i isečena na spirale (nudle od tikvice)
100 g sirovog organskog tofu sira
3 kašike maslinovog ulja
3 kašike Tamari sosa
4 kašike jabukovog sirćeta
3 kašike rendanog crvenog kupusa
1 manja šaka ISC rendane šargarepe
1 mladi luk, seckan na sitno
1 kašika sitno seckanog peršunovog lišća
2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
manji prstohvat himalajske soli

Priprema tofu sira:
1. Zagrejte rernu na 200 °C i obložite tepsiju papirom za pečenje. .
2. Iseckajte sirovi tofu sir na kockice veličine 2×2 cm. Preko njegaprelijte 3 kašike maslinovog ulja, 3 kašike Tamari sosa i 3 kašike jabukovog sirćeta.
3. Tofu poslažite u tepsiju i pecite oko 20-25 minuta, dok ne poprimi zlatno-braon boju.
4. Izvadite tepsiju iz rerne i ostavite tofu da se ohladi.

Priprema salate:
1. Stavite baby spanać, nudle od tikvice, crveni kupus, šargarepu i mladi luk u jednu činiju. Dodajte ekstradevičansko maslinovo ulje, jabukovo sirće i so, te dobro promešajte.
2. Salatu servirajte na tanjir, a preko nje stavite tofu sir. Po vrhu pospite sitno seckano peršunovo lišće.
3. Uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.