Umak od pečenog karfiola
S obizrom na to da nam je ova nedelja u duhu mikrobioma creva, pripremila sam vam i recept u skladu sa tim. Kao glavni sastojak upotrebila sam karfiol, koji spada u kruciferno povrće, izuzetno korisno za naš digestivni sistem. Naime, UMAK OD PEČENOG KARFIOLA napravila sam u kombinaciji sa uljem od koštica grožđa, koji mu pruža dodatni šmek. Ovo jelo možete da jedete kao prilog uz glavni obrok. Tačan recept potražite u nastavku.
Sastojci:
1⁄2 glavice ISC karfiola
5 kašika ulja koštica grožđa
prstohvat aleve paprike
prstohvat himalajske soli
1⁄2 grančice svežeg ruzmarina
1 kašika seckanog peršunovog lišća
2 kašike kuvanog graška
Priprema:
1. Podmažite pleh dvema kašikama ulja od koštica grožđa.
2. Začinite karfiol solju, alevom paprikom i seckanim ruzmarinom.
3. Pecite karfiol oko 15 minuta na 200 stepeni, potom ga ostavite da se ohladi.
4. Izblendirajte karfiol sa graškom, peršunovim lišćem i još 3 kašike ulja koštica grožđa.
5. Dodajte još malo himalajske soli ukoliko je potrebno i servirajte uz sveže povrće ili kao prilog različitim jelima.