Urme punjene bademima sa prelivom od čokolade
Kada spojite ljubav prema kokosu sa ozbiljnom naklonošću prema urmama i čokoladi, dobićete fanatstičan desert. Predstavljam vam moju najnoviju opsesiju za koju vam je potrebno samo 6 sastojaka – čokolada, bademi, urme, mleveni kokos, kokosovo ulje i kokosov krem. Recept je u nastavku. Uživajte.
Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 20 urmi
Sastojci za urme:
20 urmi, bez koštica
½ šolje kokosovog krema
¼ šolje kokosa, mlevenog
20 sirovih badema
Sastojci za čokoladno punjenje:
1 ½ šolja veganske crne čokolade, sitno seckane
2 kašičice kokosovog ulja
Sastojci za dekoraciju:
mleveni kokos
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C, te u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, poslažite 20 sirovih badema, te ih pecite oko 8 minuta. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
2. U međuvremenu izvadite koštice iz urmi. Pomešajte kokosov krem i mleveni kokos. U sredini svake urme napravite rupu, te svaku napunite dobijenom mešavinom.
3. Lagano utisnite pečeni badem u sredinu svake punjene urme, te ih stavite u zamrzivač da se stvrdnu i ohlade, oko 10 minuta.
4. Sipajte vodu u malu šerpu i ostavite da prokuva na umerenoj temperaturi. Nakon što prokuva, smanjite temperaturu. U manju metalnu posudu stavite vegansku crnu čokoladu i kokosovo ulje, pa je pažljivo stavite u šerpu sa prokuvalom vodom.
5. Mešajte dok se crna čokolada ne rastopi i ne sjedini sa kokosovim uljem, oko 5 minuta. Skinite sa šporeta, te ostavite da se ohladi oko 2 minuta.
6. Izvadite urme iz zamrzivača. Svaku urmu umočite u rastopljenu čokoladu, te ih odložite na tanjir i pospite mlevenim kokosom.
7. Urme vratite u zamrzivač, te ih ostavite da se stvrdnu i ohlade oko 10 minuta.
8. Poslužite i uživajte.