fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Veganska torta od limuna i maline

Želite li da se zasladite tortom koja je napravljena od zdravih sastojaka, a jednostavno se sprema? Isprobajte recept za vegansku tortu od limuna i maline. Bićete oduševljeni!

Sastojci:

Za tortu:
30 ml organsko suncokretovo ulje
3/4 šolje agave sirupa
210 g brašna za sve namene
1 kašika soka od limuna
prstohvat soli
1 kašičica soda bikarbone
200 ml ovsenog mleka
1 kašika rendane limunove kore

Preliv:
150 g mlevenog kokosovog šećera (umesto šećera u prahu)
*Kokosov šećer možete izblendirati i na taj način ga usitniti u prah.
2 kašike soka od limuna
sveže maline i druge bobice za preliv

Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. U posudu za mešanje, sipajte organsko suncokretovo ulje, agave sirup, sok od limuna, limunovu koru i ovseno mleko dok se ravnomerno ne sjedini. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i so, zatim dodajte i vlažne sastojke. Nežno mešati sve dok smesa ne postane glatka. Premazati pleh uljem, i sipati smesu u kalup. Pecite 45-60 minuta. Ako smesa suviše brzo počne da rumeni, prekrijte kalup sa alu folijom. Kada se ispeče, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Kada se kolač potpuno ohladi, pomešajte sok od limuna i kokosov šećer u prahu da postane glatka smesa. Preliv nanesite kašikom po vrhu torte i slobodno neka preliv curi sa strane. Posuti sa bobicama i poslužiti. Napomena: kolač možete čuvati na sobnoj temperaturi u hermetički zatvorenoj posudi 2 dana ili u frižideru 4 dana. Šolja korišćena u receptu je 2dl.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 1 Prosečna ocena: 5]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.