Veganske meksičke tortilja rolnice
Ove veganske meksičke tortilja rolnice poslužite za užinu ili predjelo. Izuzetno se brzo i lako prave, a možete ih prilagođavati svom ukusu. Većina verzija ovog recepta zahteva krem sir, ali ja umesto njega koristim domaći humus. Ako želite da i humus ima meksički šmek u njegov sastav dodajte papriku, beli luk, sok od limete, origano ili bilo koje drugo bilje i začine. Konkretno upustvo za pripremu je u nastavku.
Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 4-5 porcija
Sastojci:
5 bezglutenskih tortilja
5 kašika humusa
1 šolja kuvanog crnog pasulja
2 crvene paprike, seckane na štapiće
1 šolja kuvanog kukuruza šećerca
½ glavice crnog luka, seckanog na polumesec
3 kašike ljute zelene papričice, sitno seckane
5 kašika svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog
Priprema:
1. Svaku bezglutensku tortilju premažite kašikom humusa, zatim preko njega poslažite po 1 kašiku svih ostalih sastojaka, te stavite po ½ kašike halapenjo papričica.
2. Urolajte bezglutenske tortilje, te ih isecite na komade veličine zalogaja.
3. Poslužite i uživajte.