Veganske palačinke
Palačinke su zaista poseban specijalitet. Svi ih volimo! Ukoliko želite da isprobate njihovu vegansku varijantu, predlažem da ih napravite po sledećem receptu.
Sastojci:
1 šolja pirinčanog brašna (150 g)
1 šolja ovsenog brašna (120 g)
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
1 kašičica cimeta u prahu
1 šolja sojinog mleka (250 ml)
2 kašike agave sirupa
2 kašičice ekstrakta vanile (opciono)
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 banane
Priprema:
Izmešajte suve sastojke (pirinčano brašno, ovseno brašno, prašak za pecivo, so i cimet). Posebno izmešajte tečne sastojke (mleko, agave sirup, ekstrakt vanile i ulje). Dodajte iseckane banane i izbledirajte dok ne postane glatko. Sjediniti suve i tečne sastojke, i izblendirati. Izručiti ¼ šolje smese u vrelu, vrlo malo podmazanu tavu, i pecite oko dva minuta sa svake strane. Servirati sa seckanim bananama i agave sirupom.