Veganski mafini sa višnjama i narandžom
Mafina nikad dosta! Osim što se lako i brzo spremaju, prilikom njihove pripreme imate mogućnost da eksperimentišete sa sastojcima, te svaki put dobijete drugačiju poslasticu. Ovog puta u smesu za mafine dodala sam narandžinu koru i sok, te višnje, koje su doprinele fantastičnom ukusu ovog deserta. Isprobajte recept.
Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 9 mafina
Sastojci:
2 šolje integralnog pšeničnog brašna
¾ šolje kokosovog šećera
1 kašičica sode bikarbone
prstohvat soli
1 šolja soka od narandže
½ šolje nezaslađenog sosa od jabuka
2 šolje višanja, svežih ili zamrznutih + još malo za dekoraciju
1 kašika kore ISC narandže, rendane
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C. Obložite kalup za mafine papirom za pečenje.
2. Stavite sve sastojke u posudu i pomešajte ih kako biste dobili smesu za mafine.
3. Dobijenu smesu kašikom sipajte u kalup za mafine, te po želji preko nje stavite nekoliko višanja.
4. Kalup stavite u rernu i pecite mafine 30 minuta.
5. Poslužite i uživajte.